Met de Fashion-Fit-Formule laat je het pasvormtraject gewoon in Nederland plaatsvinden.

De voordelen:

 • Beoordeling van juiste vertaling ontwerp kan in vroeger stadium
 • Het zorgt voor tijdwinst door minder monsters
 • Het zorgt voor lagere kosten
 • Directe communicatie zonder taalbarri√®res en verschil in tijdzones
 • Vermindering footprint

3D Simulatie

3D Simulatie - Favourite Forms

Met 3D Simulatie laat Favourite Forms je al in een veel eerder stadium beoordelen of je ontwerp goed vertaald is. Dit geeft je afdeling productontwikkeling sneller resultaat en richting en zorgt voor tijdwinst door minder monsters.

"Hoe moet ik nu weten of dat patroon goed past? Ik kan het alleen beoordelen als ik een monster zie!"

Komt dit je als ontwerper bekend voor? De afdeling van Model Ontwikkeling vraagt advies over het plaatsen van een detail op een nieuw ontwerp of voorziet een ander technisch probleem. Je moet een belangrijke beslissing maken zonder dat je een visueel beeld hebt. Dat werkt gewoon niet!

Met 3D Simulatie laat Favourite Forms jou meekijken tijdens de ontwikkeling van een nieuw patroon. Het patroon wordt gesimuleerd op een vooraf ontwikkelde avatar dat overeenkomt met de maatvoering van de doelgroep. Hierdoor kun je direct vaststellen of een patroon de juiste vertaling heeft van het ontwerp zonder eerst te moeten wachten op een fysiek monster. Ook kan je beoordelen of de gekozen stofkwaliteit geschikt is, prints juist geplaatst zijn etc. Ook later, tijdens de Doorpas Begeleiding van een monster van stof, is deze werkwijze merkbaar en verloopt dat proces veel soepeler.

Met 3D Simulatie minimaliseert Favourite Forms het aantal monsters dat nodig is ter goedkeuring voordat de productie kan starten. Favourite Forms ziet dit als een toegevoegde waarde in de open communicatie met elk bedrijf en dit zorgt voor een veel mooier product.

Van 2D naar 3D naar verantwoord produceren

Nieuwsgierig geworden naar de 3D Simulatie module? Lees dan verder hoe dat precies in zijn werk gaat.

Favourite Forms ontwikkelt in Lectra Modaris V8 een 2D patroon en maakt een 3D simulatie:

 • Elke naad die normaal door de naaimachine zou worden gestikt, 'stikken' we nu digitaal
 • In de Lectra Modaris 3D module maken we een bestaande avatar (man, vrouw, kind) aangepast aan het lichaamsmatentabel van het label
 • Het 2D patroon laden we in bij Clo3D
 • We zoeken de juiste stofkwaliteit conform ontwerp
 • De avatar kleden we aan met het 2D patroon

Samen beoordelen we het virtuele monster op scherm middels schermdeling of printscreens via mail:

 • Favourite Forms past de 2D patroondelen aan
 • De patronen zijn nu optimaal digitaal gecheckt

Het atelier kan nu een monster stikken en de laatste check tijdens de Doorpas op een real-life model geeft het startsein voor de productie.

Met 3D Simulatie maak je snel grote stappen in het collectioneren. En als bedrijf werk je ook nog eens mee aan de vermindering van de vervuilende kledingindustrie. Wie wil dat nu niet?